1 Mart 2010 Pazartesi

E-Ticaret - Adwords Taktikleri Nelerdir?

Gelişen global dünyada satış =e-ticaret haline gelmeye başladı artık .Ben bunu 5sene önce söylediğimde pek önemsememişlerdi hala söylüyorum artık dükkan açıp sokakta mal satma devri bitti en fazla 5sene içerisinde toplu iğne bile satılmayacak hale gelecek.
Ebay ve amazon ortaklarıyla temelleri atılan e-ticaret artık tüm esnafın yeni pazarı oldu.Üstelik bu pazarın nufusu 6milyar hal böyle olunca insanlar bu yeni sistemi araştırmaya reklam vererek paralar yatırmaya başladılar.
Mevcut sistemin en büyük reklam şirketi google adwords peki nedir bu google adwords?



Önceki yazılarımızda     Adwords hakkında detaylı bilgi vermiştik şimdi bir kaç adwords taktiği vereceğiz.

Google adwords sayesinde reklamlarınız milyonlarca sitede gösteriliyor milyonlarca kelimede sunuluyor .Bu kelimeleri nasıl ayarlıyoruz?Masrafları asgariye indirme?Gol yani satış getiren kelimeler bulma?

Satış yaptığınız ürünün içeriği ile ilgili kelimeleri hemen hemen her kullanıcı seçebilir,ben size sık yaptığımız bir kaç hata örneğini göstereceğim?

Örneğin elma satıyorsunuz ve reklamlarınız için elma kelimesini seçtiniz sizce googleda elma kelimesini arayan insanların yüzde kaçı elma siparişi vermek ister?
Ben söyleyeyim en fazla yüzde 20si geri kalan yüzde 80 zarardır.
Elma ile ilgili araştırma yapan bir kullanıcıda elmayı aratır elmalı bir videoyu arayan kullanıcıda elma kelimesini search eder.
Ama elma satışı,elma fiyatları,online elma satışı gibi satışa yönelicek kelimeler seçersek hem masraflarımızı azaltmış oluruz hemde istediğimiz hedef kitlesine ulaşmış oluruz.
Kendinizi satıcı değilde internetten elma almak isteyen bir müşteri olarak düşünün şimdi soruyorum size googleda siz ne aratırdınız?
Google adwords ile birlikte google analitikte kullanın reklam verdiğiniz kelimelerin dönüşlerini izleyin memnun kalmadığınız kelimeleri sık sık değiştirin alternatif kelimeler üretin unutmayın her insan farklıdır (vidyo diye bir kelime kullanılmaz zannediyordum ama bir sürü insan kullanıyormuş)Adwordse verdiğiniz reklam linki satışı tetikler olsun kesinlikle anasayfanızın linkini vermeyin anasayfanıza yönlenen bir kullanıcının satış yapmadan kaçmaa ihtimali çok yüksektir mümkünsü ürünün sepete ekle sepeti onayla sayfasına kadar müşteriyi getirin :))

Adwords Hakkında Yazılarımız Devam Edecektir Konu Altından Yorum Yazarak Soru Sorabilirsiniz..

İyi Satışlar...

0 yorum :

Yorum Gönder