26 Ocak 2015 Pazartesi

Seo ve Sosyal Medya

Sene 2015 arkadaşlar artık anne babamızın bile facebook hesabı var(malesef:))Çok net söylüyorum saçma sapan alakasız sitelerden alınan backlinklerin faydası olmadığı gibi anlık yüklenildiğinde direk spam riski veriyor.
Tanıtım yazıları özellikle geçen sene çok işe yaradı aama şuan onlar bile eskisi kadar değerli değil eskiden bir makaleyi 50tane sitede dolaştır kelimede yükseliyordun ancak şimdi etkisiz gibi birşey oldu.
Araba blogunuzmu var tanıtım yazılarınız kesinlikle aynı sektördeki bloglarda olsun moda blogunuzmu var kesinlikle kadın portallarına tanıtım yazınızı verin.Birde çer çöp sitelerde değil google ve kullanıcı dostu alexa düşük sitelerde olsun.

Şuan için google sadece facebook twitter gibi sosyal medya sitelerine önem veriyor.Yazdığınız bir yazı facebookta veya diğer sosyal medyalarda insanlar tarafından paylaşılırsa alacağınız ödülü 5k-10k tanıtım yazısıyla bile alamazsınız.Google şuan sosyal medyaya doğallık olarak bakıyor yani bir konu sosyal medyada hitse demekki insanlar seviyor diye algılıyor .


Yapacağımız şey sitemizi sosyal medyada konuşulur hale getirmek .hemen ilk iş sitenizin face veya twitter veya diğer sosyal medya sayfalarını oluşturmak. Bu yazıyı okuyorsanız zaten %80nizde face sayfası vardır.Girdiğiniz her içeriği sosyal medyada paylaşın kimse paylaşmasa bile sosyal medyada linkiniz olmuş olur.Sitenizin değil sayfalarınızın  reklamını yapın .Webmaster forumlarda bir çok konu var facebook twitter sayfasına hit çekme hayran toplama beğeni artırma diye bunlardan kafanıza yatanlarla çalışmalara başlayın.Sosyal medya sayfalarınız faal olsun ordan gelen ziyaretçi google organic kadar değerlidir google amca için.

Özetlemek gerekirse açtığınız konunun googleda ilk sayfaya gelmesi için önce kendini facebook twitter gibi sosyal sitelerde kanıtlaması lazım .Bunun içinde biraz desteklemeniz lazım.Ör. 100k facebook sayfada sayfanızın reklamını verin 10-15tl (sizinle alakalı sayfalara reklam verirseniz gelen ziyaretçinin sadakatinin artmasına yardımcı olur)

Kafanıza takılan bişey olursa buralardayım :) yoruma yazın cevaplarız

0 yorum :

Yorum Gönder