7 Nisan 2009 Salı

Google'ın Blog Siteler İçin Tavsiyesi

Blogu olmayan bir web siteniz varsa bir blog oluşturmayı düşünebilirsiniz: Bloglar, sizinle aynı ilgi alanlarına sahip kişilerle bağlantı kurmak ve sitenizi veya ürününüzü tanıtmak için harika bir yöntemdir. Blogları kolayca oluşturabilir ve güncelleyebilirsiniz, bloglar zengin ve faydalıdır, üstelik orijinal blog içeriği okuyucuları sitenize geri dönmeye teşvik eder. Aşağıda blogunuzdan en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olabilecek bazı ipuçları verilmiştir.Kaliteli içerik oluşturun
Sık sık yazın ve etkili metinler kaleme alın. Sık sık güncellenen bir site, içeriğiniz alakalı ve ilgi çekici olduğu sürece ziyaretçilerinizin geri dönmesini sağlar. Her gün kalitesiz içerik yayınlamak yerine haftada bir kez faydalı bir yazı hazırlamak çok daha iyidir. Google'da ilgi alanınıza giren konuları aramak yararlı olabilir. İyi bir cevap bulamazsanız konuyla ilgili bir blog postası oluşturun: sizinle aynı şeyi arayan başkaları da olabilir.
Web yöneticisi yönergelerine uyun. Tıpkı diğer sitelerde olduğu gibi zengin, alakalı ve faydalı içerik oluşturmak için web yönetici yönergelerimizi uyguladığınızdan emin olun. Aynı şekilde, blogunuzda resim flash kullanmaya ilişkin önerilerimizi inceleyin.
Postalarınızı kategorilere ayırın. Etiketler, içeriğinizi düzenlemek için son derece etkili bir yöntemdir ve kullanıcıları blogunuza göz atmaya teşvik eder.
Kullanıcıların (ve tarayıcıların) blogunuzu kolayca bulabileceğinden emin olun. Ana sayfanızdan ve sitenizdeki diğer önemli sayfalardan blogunuza dikkat çekici bağlantılar vermenizi öneririz. Blogunuzu normal sitenizde barındırmayı düşünebilirsiniz (http://blog.example.com veya www.example.com/blog).
Gerekirse yorum spam'larını sınırlandırın. Blogunuzda yorumları etkinleştirmek, bir topluluk ruhu ve tartışma ortamı yaratmaya yardımcı olabilir. Ne yazık ki, bazı spam göndericiler, yorum özelliğini kullanarak siteleri spam yağmuruna tutmaktadır.
Bağlı şirket siteleri için ipuçlarımızı inceleyin. Google, tüm web yöneticilerinin kullanıcılar için önemli, özgün içeriğe sahip web siteleri oluşturmasını önerir. Bu, özellikle bağlı şirket programlarına katılan siteler için önemlidir. Bir bağlı şirket programına katılırsanız sitenizin ön plana çıkmasına ve benzerlerinden ayrılmasına yardımcı olmak için uygulayabileceğiniz çeşitli adımlar vardır.Okuyucuların ve tarayıcıların içeriğinizi bulabileceğinden emin olun
Postalarınızın her biri için açıklayıcı başlıklar seçin. Bu, kullanıcılara daha iyi deneyim yaşatır. Ayrıca, her posta için benzersiz URL oluşturmak amacıyla genellikle posta başlığı kullanılır ve bu, arama motorlarına sayfanızın içeriği hakkında önemli bilgiler verebilir.
Çevrimiçi topluluğunuzla bağlantı kurun. Neredeyse kesinlikle sitenizin konusu hakkında konuşan zengin bir blogger ağı zaten mevcuttur. Bu blogları ziyaret edin, postaları yorumlatın ve tartışmaya katılın. Sizin konunuza ayrılmış web forumlarına katkıda bulunun. Bu noktada önemli olan, masaya sizin de bir şey koymanızdır: Yararlı bilgiler ve ilginç yorumlar, okuyucuların sitenizi ziyaret etme olasılığını artırır.
İçeriğinizin bir yayını olsun. İçeriğinizin yayınlarını kullanarak blogunuzu her güncellediğinizde bunu kullanıcılara bildirmenizi öneririz. Bunu genellikle blogging yazılımınızdaki bir ayarla yapabilirsiniz. Çoğu hizmet, tam yayın (kullanıcılar, RSS okuyucularında makalenizin tam içeriğini okuyabilir) veya kısmi yayın (kullanıcılar, okuyucularında bir teaser paragrafı görür, ancak makalenin tamamını okumak için sitenize gitmek zorundadır) seçeneği sunar. İçeriğinizi çok az çaba harcayarak görüntülemelerini sağladığı için zengin ve tam içerikli yayınlar kullanıcıları mutlu eder. Bunlar, blogunuza yapılan ziyaretlerin kısa bir süre azalmasına neden olabilir, ancak okuyucu kitlesinin ve fikir alışverişinin artmasıyla elde edeceğiniz uzun dönemli kazançlar genellikle buna değer. Son olarak, düzenli bir abonenin, siteye ara sıra giren bir ziyaretçiden daha değerli olduğunu unutmayın. Blogunuz ve Web Yöneticisi Araçları
Blogunuzu Web Yöneticisi Araçları hesabınıza ekleyin. Hesabınıza blog eklemek kolaydır: Tek yapmanız gereken normal site için gerekli olan talimatları uygulamaktır.Blogger kullanıyorsanız Blogger kontrol panelinde, Araçlar ve Kaynaklar'ın altındaki Web Yöneticisi Araçları'nı tıklayarak sitelerinizi hesabınıza ekleyebilirsiniz.
Blogunuzu doğrulayın. Siteniz hakkında ayrıntılı istatistikler ve teşhis bilgileri görmek için sitenin sizin siteniz olduğunu doğrulayın. Belirttiğimiz dosya adıyla bir HTML dosyası yükleyerek veya blogunuzun şablonuna meta etiket ekleyerek sitenizi doğrulayabilirsiniz.
Bir Site Haritası gönderin. Site haritaları, sitenizde bulunan, gözden kaçırabileceğimiz içeriği Google'a bildirmenin harika bir yoludur. Google, Site Haritası protokolü kullanılarak oluşturulmuş Site Haritalarını tercih eder; ancak, diğer çeşitli özellikleri de kabul ediyoruz. Sitenizin RSS veya Atom yayını hazırlarsanız, o yayın URL'sini Site Haritası olarak gönderirsiniz.
kaynak: google

0 yorum :

Yorum Gönder