1 Nisan 2009 Çarşamba

Yeni Açılan Site İçin (+) ve (-) ler

Yapılması Gerekenler:
1-) Siteye sürekli içerik ekleyin. Ziyaretçinin sitenizde uzun süre kalmasını sağlayın. İlk başlarda link yerine içerik sizin yararınıza olacaktır.
2-) Siteyi güncel tutun. İlgilenecek pek zamanınız yoksa kısa bir yöntemden bahsedeceğim. Mesela "Mehmet geldi. Sonra gitti." yi "Mehmet geldi ve sonra gitti" gibi küçük değişikliklerle sitenizi güncel tutabilirsiniz.
3-) Google'ın gözüne girmek istiyorsanız alıntı içerik doldurmak yerine özgün içerik kullanın. Zamanınız yoksa bile alıntı makalelerin aralarına kendi yorumlarınızı sıkıştırın bazı kelimeleri değiştirin.
4-) Hedeflediğiniz keywordleri hemen kasmaya başlamayın. Bunu zamana yayın. İlk haftalar mümkünse 2-3 backlink alın. 1 ay geçsin biraz backlink almaya başlayın. Aradan 2-3 ay geçsin bunu arttırın fakat sakın abartmayın sandbox kapıyı çalar.
5-) Sitenizi spamla doldurmayın. Meta taglardan bahsedeceğim birazda... Yeterli derecede kelime kullanın. Az ve öz olsun. Title'ı kısa ve ilgili keywordleri içeren title olsun. Örneğin sohbet sitesine: "Sohbet.com - Kameralı sohbet sesli sohbet sitesi" gibi Description ı ziyaretçi çekecek şekilde ve spama girmeyecek şekilde yazın. "Sohbet.com - Kameralı sohbet imkanı, sesli sohbet, görüntülü sohbet ile arkadaşlık, süper sohbet sitesi" gibi. (kendiniz yorumlayıp kullanabilirsiniz değiştirerek). Keywordleride uygun sayıda ve en çok aranan kelimeleri koymalısınız.
6-) Sitenizi kaliteli, özgün, güncel tutun ki google'da hakkettiğiniz değeri göstersin.

Yapılmaması Gerekenler:
Yeni açılan bir siteye link değişimi yapmayın. En azından bir süre google'ın indexlemesini bekleyin hemen link değişimi sandbox tehlikesini arttırır. Yeni açılan bir siteye birsürü dizinlere eklemeyin, aşırı toplistlere eklemeyin. Google sandığınızdan akıllıdır ve çoğu şeyin farkındadır. Yeni bir siteye fazla yüklenilmesini anlar ve sizi sandbox'a yollar. Alıntı içerik kullanmayı seçmeyin. Sitenizi spamla doldurmayın. Kaliteyi elden bırakmayın.Unutmayınız ki google için önemli olan dolu değil kaliteli özgün içeriktir.
kaynak:seoliz

1 yorum :

Yorum Gönder